sâmbătă, 23 octombrie 2010 | By: Dama fara camelii

Despre cazul lui David

Acum doua zile, fiind in vizita pe la  Tomata, am aflat despre cazul baietelului David, care suferă de o boală numită Hipospadias. Cu alte cuvinte, organele lui genitale nu sunt dezvoltate suficient şi are nevoie urgent sa fie operat, astfel incat sa nu mai aiba dificultati la urinare si, pe viitor, sa nu fie privat de bucuria unei vieţi sexuale. Mai adaug ca parintii lui David au nevoie pentru cele doua interventii chirurgicale, recomandate de medicii straini, de 6000 de euro, suma de care acestia nu dispun.
Cum i-am promis si Tomatei, voi incerca sa pun si eu umarul la aceasta campanie, mai ales ca, din ceea ce vad in jurul nostru, tot cel flamand crede saracului. Cat despre asa-zisii oameni cu bani din Romania sunt convinsa ca nu se vor implica prea multi, atata timp cat presupusul lor ajutor nu este … sub lumina reflectoarelor.
Haideti ca noi, oamenii simpli, sa venim in ajutorul unei mame disperate!

PS: La ora cand scriu aceste randuri, sesizez citind intr-un articol ca, deocamdata, vestile pentru David nu prea sunt bune. Chiar daca operatia, programata initial in noiembrie, a fost amanata pentru luna mai, asta nu inseamna ca nu ne putem mobiliza, in continuare, pentru a-l ajuta pe David.
miercuri, 20 octombrie 2010 | By: Dama fara camelii

Norocul incepatorului

Scriam zilele trecute cum am pus mintenas de un ... blog, ocupandu-ma ca o buna gospodina, mai intai, de amenajarea lui. Doamne, le-am invartit pe-acolo, sectiuni, decoratiuni, culori si multe altele, de le-am ametit. Sincera sa fiu, cred ca imi era mai usor sa mut mobila prin casa. Dar, acum, astea toate de inceput au cam trecut.
Apoi, brusc m-am simtit ca o bloggerita singura pe lume. Ma gandeam ca acum am casa, pardon blog, dar nu prea am ... zestre. Ehei, imi ziceam, cum sa iesi asa in lume, cine-o sa se uite la tine, fato, fara sa ai nimic prin lada de zestre. Nu tu vechime, nu tu experienta, nu tu articole si, mai ales, nu tu un NUME (chiar si necunoscut) scris sus pe firma. Asa ca, mi-am spus in continuare, oi fi tu o dama, desteapta, frumoasa si seara devreme acasa (ca sa scrii!), dar nu ajunge sa te bage in seama lumea buna din blogosfera.
Dar, uite ca m-am inselat si, mai mult de-atat, mi-a suras norocul, ce-i drept, ala al incepatorului. Bun si ala, decat lipsa totala de noroc in gestiune.
Desi, sunt, cum v-am declarat si anterior, la inceput de drum, iar din punctul meu de vedere sunt... in probe, uite ca deja Zamfir a socializat cu moi si, in plus, a dat un link spre blogul meu, dar asta dupa ce m-a vizitat si mi-a lasat ca un musafir respectabil niste comentarii.
Asa ca, bloguiti-ma si pe viitor, dragii mei musafiri !

Am zărit lumina

Am zarit lumina pe pamant
Si m-am nascut si eu
Sa vad ce mai faceti
Sanatosi? Voinici?
Cum o mai duceti cu fericirea?
Multumesc, nu-mi raspundeti.
Nu am timp de raspunsuri,
Abia daca am timp sa pun intrebari
Dar imi place aici.
E cald, e frumos,
Si atata lumina incat
Creste iarba.
Iar fata aceea, iata,
Se uita la mine cu sufletul...
Nu, draga, nu te deranja sa ma iubesti.
O cafea neagra voi servi, totusi
Din mana ta.
Imi place ca tu stii s-o faci
Amara.

                                                  Marin Sorescu

PS: Ca si poetul, va intreb si eu: "Sanatosi? Voinici?", adaugand ca "... imi place aici", in blogosfera.

marți, 19 octombrie 2010 | By: Dama fara camelii

Razvan Mazilu in ... Oglinzi

De la fotomaniacul  aflam ca ieri,18 octombrie 2010, la Teatrul Odeon, a avut loc lansarea albumului de fotografii « Razvan Mazilu.Oglinzi », acesta fiind primul album de fotografie de dans contemporan din Romania, care reflecta sase dintre cele mai recente spectacole in interpretarea lui Razvan Mazilu.
 


Cartea a fost lansată la Editura Vellant si reflecta ipostaze ale artistului din spectacolele desfăşurate în perioada 2004-2009, precum Portretul lui Dorian Gray, Un tango mas, Simfonia Fantastică, Block Bach, Urban Kiss, Umbre de lumină sau Remember.