marți, 29 martie 2011 | By: Dama fara camelii

Doar trei motive

Costin a fost azi in trecere pe la mine, asa ca m-am simtit obligata si, de ce sa nu recunosc, chiar curioasa sa-i intorc vizita. Ce am gasit? Un blog de foarte bun gust, cu multe fotografii de exceptie, insotite de scurte comentarii, care, in multe cazuri, surprind realitatile ce ne inconjoara. Pot sa spun, intr-un cuvant, ca este mai darnic cu imaginile si mai zgarcit cu vorbele. E drept, cuvintele sunt putine, dar atent alese, in timp ce  frazele se vad, de la o posta, ca sunt atent "slefuite".
Si tot umbland, pe ici, pe colo, adica bagandu-mi nasucul cam peste tot, am dat peste o leapsa, care se dorea a fi lasata la indemana oricui vroia s-o preia.
Asa ca, iata-ma in postura de a raspunde intrebarilor sugerate:
  1. Trei motive sa ramai in Romania: parintii; locul copilariei, adolescentei si primei iubiri; traditiile de Pasti si, mai ales, cele de Craciun;
  2. Trei motive sa pleci din Romania: promovarea non-valorilor; "manelizarea" Romaniei; faptul ca, uneori, risti "sa mori cu dreptatea in mana".
Ma intreb oare ce ar raspunde, de exemplu, Bianca, Gabriela, Redsky2010 ?
Chiar si Carmen sau Denisia ar putea sa raspunda, schimband usor sensul intrebarilor. Poate, unii dintre cei plecati v-ati pus vreodata intrebarea, parafrazand un vers celebru: De ce-am plecat, de ce-as mai fi ramas?

3 comentarii:

CARMEN spunea...

am vazut chiar si la Costin chestionarul, dar nu am vrut sa raspund. Diferenta între cum gândesc cei ce au plecat si cum gândesc cei ce au ramas este atât de mare încat stiu - din experienta anterioara - ca orice as spune, ar fi altfel inerpretat, negativ bineînteles... M-am "ars" de atâtea ori încât am învatat sa ma tin departe de astfel de provocari. Sorry.

Bianca spunea...

Am raspuns la mine pe bolg la aceasta leapsa, multumesc pentru provocare!

Costin Comba spunea...

@ Carmen : Stiu cum este sa ti se spuna : "pai tu zici asa ca...". Mi se intampla sa primesc astfel de replici. Raspunsul meu este unul simplu: dar eu am muncit pentru a ajunge aici, in timp ce altii stau si se hranesc din rezultatele altora.

da, sunt mai zgarcit cu vorbele, imi place ca oamenii sa isi puna rotitele in miscare si sa gaseasca ei cuvintele.

Trimiteți un comentariu